Heti aamusta leivotutti, piti vaan vielä kuulostella iltapäivään, että mitä teki mielileipoa. Teki mieli leipoa jotain makeaa, ehkäpä jotain uutta ja tattadaa, paikallisen kahvilan toska-persikka-piirakka muistui mieleen - ja eikun itse kokeilemaan. Jonkinlainen raakaversio perus toska-piirakasta löytyi ja siihen ajattelin ne persikat vaan jossain vaiheessa läjäyttää mukaan. Tuli ihan älyn hyvää, eli kannattaa kokeilla - vaikkapa huomenna laskiaispullien sijaan (kun eikö niitä ole jo jokainen koko helmikuun kuitenkin pistellyt?) Ohjeesta tulee perus pyöreä piirakkavuoallinen.
Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
150 g margariinia
Vaahdota munat ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut vehnikset ja leivinjauhe vuoroin maidon ja sulan (ja vähän jäähtyneenkin) margariinin kanssa. Levitä korpputeltuun vuokaan Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Paistumisen aikana... kumoa 1 tlk persikoita valumaan ja viipaloin ne ohuiksi siivuiksi.
Kiehauta kuorrutus:
50g voita (tai margariinia)
1 dl sokeria
0,5 dl maitoa
70-100g mantelilastuja (minä laitoin 100g)
1 rkl vehnäjauhoja
Vartin paiston jälkeen asemoi persikat piirakkapohjalle ja levitä kuorrutus päälle.
Paista vielä kymmenisen minuuttia 200-225 asteessa.
Ja tämä on hyvää myös kylmänä.
2 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
150 g margariinia
Vaahdota munat ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut vehnikset ja leivinjauhe vuoroin maidon ja sulan (ja vähän jäähtyneenkin) margariinin kanssa. Levitä korpputeltuun vuokaan Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Paistumisen aikana... kumoa 1 tlk persikoita valumaan ja viipaloin ne ohuiksi siivuiksi.
Kiehauta kuorrutus:
50g voita (tai margariinia)
1 dl sokeria
0,5 dl maitoa
70-100g mantelilastuja (minä laitoin 100g)
1 rkl vehnäjauhoja
Vartin paiston jälkeen asemoi persikat piirakkapohjalle ja levitä kuorrutus päälle.
Paista vielä kymmenisen minuuttia 200-225 asteessa.
Ja tämä on hyvää myös kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti